جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Fri 3 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست دوشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۲۵:۵۸

در آینده نزدیک؛ طرح ملی احیای مرجان‌های خلیج فارس اجرا می‌شود

باشگاه خبری فراساحل: مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان بوشهر از اجرای طرح احیای مرجان‌های خلیج فارس به عنوان پروژه ملی در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مانا، حسین دل شب اظهار داشت: مرجان‌های دریای خلیج فارس بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال گذشته روبه نابودی کامل قرار گرفته اند. مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش درجه حرارت آب و نیز فعالیت‌های انسانی، هم اکنون شاهد سفید شدگی اغلب مرجان‌ها در آبهای سراسر دنیا هستیم. وی گفت: در محدوده جزیره خارگ نیز که مرکز غنی از مرجان‌های دریایی محسوب می‌شود، شاهد سفید شدگی و مرگ مرجان‌ها هستیم. این مقام مسئول در محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه هم اکنون طرح احیای مرجان‌های خلیج فارس مدنظر قرار گرفته است، خاطرنشان ساخت: امید می‌رود با اجرای این طرح شاهد احیای محیط زیست دریایی منطقه باشیم.

وی در ادامه گفته‌های خود اذعان داشت: بررسی‌ها در سواحل مرجانی خلیج فارس نشان می‌دهد در مناطقی که فعالیت انسانی وجود دارد، خسارت‌های زیست محیطی زیادی وارد شده است. مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان بوشهر، بیان داشت: یکی از مهمترین راهکارها در این خصوص این است که باید طرح‌ها و مجری‌های پروژه‌ها را نسبت به احیای زیستگاه‌های تخریب شده، موظف کنیم. دل شب با اشاره به اینکه خلیج نای بند در ابتدای شروع فعالیت پارس جنوبی خسارات فراوانی را متحمل شد، اظهار داشت: متاسفانه با گذشت سالیان سال شاهد وضعیت بدتری در منطقه هستیم. وی در ادامه به هجوم توتیان دریایی به مرجان‌های جزیره خارگ نیز اشاره کرد و گفت: از آنجا که همواره توتیان دریایی با مرجان‌ها همزیستی دارند این امر قابل توجیه است اما ازدیاد بی رویه توتیان دریایی  در اطراف جزیره خارگ نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه توتیان دریایی هم اکنون حیات مرجان‌های خارگ را تهدید می‌کنند، بیان داشت: به همین منظور و در راستای انجام اقدامات حفاظتی از مرجان‌ها در مواجه با توتیان دریایی طی سالهای اخیر اقدامات پژوهشی خوبی در قالب طرح ملی انجام شده است. به گفته این مقام مسئول در استان بوشهر، در همین راستا تحقیقاتی با همکاری مشترک سازمان محیط زیست و کارشناسان گروه زیست شناسی دریا، مرکز مطالعات و پژوهش‌های دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این خصوص انجام شده است. دل شب با اشاره به اینکه هجوم توتیان دریایی در زیستگاه‌های مرجانی اطراف جزیره خارگ به یکی ازمهمترین معضلات زیست محیطی دریایی در استان بوشهر تبدیل شده است، اذعان داشت: یکی از دلایل این رشد بی رویه، تخریب شرایط اکولوژیکی زیستگاه دریایی در آبهای اطراف جزیره خارگ است.

وی همچنین صید غیرمجاز و بی رویه ماهیان بومی منطقه را نیز یکی دیگر از دلایل افزایش بی رویه توتیان دریایی دانست و اذعان داشت: صید غیر مجاز انواع آبزیان در اطراف جزایر خارگ و خارگو باعث کاهش ماهیانی شده که توتیان دریایی را مورد تغذیه قرار می‌دادند. مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان بوشهر، با بیان اینکه مناطق مرجانی اطراف جزایر خارگ و خارگو از بکرترین و بهترین مناطق مرجانی خلیج فارس می‌شوند که به دلیل تور ریزی‌های بی رویه در حال نابودی است و نیاز شدید به مراقبت دارد، تصریح کرد: از سوی دیگر  به دلیل صیادی‌های بی رویه در این منطقه و صید بی رویه طوطی ماهی که از شکارچیان توتیاهای دریایی متاسفانه جمعیت توتیای دریایی که ازمرجان‌ها تغذیه می‌کند رو به ازدیاد است. وی در ادامه گفته‌های خود یکی از مهمترین اقدامات حفاظتی اخیر اداره کل محیط زیست استان بوشهر در سالهای اخیر را طرح جمع آوری تورها و گرگورهایی که در مناطق مرجانی به فاصله یک مایلی جزایر خارگ و خارگو ریخته شده اند، اعلام کرد و اظهار داشت: این پروژه محیط زیست دریایی با همکاری فرماندهی مرزبانی انجام شد.

به گفته مدیر کل اداره محیط زیست استان بوشهر، تعدادی از صیادان سودجو اقدام به تور ریزی و گرگور ریزی در مناطق مرجانی اطراف جزایر می‌کنند که متاسفانه این تورها و گرگورها در هنگام بالا کشیدن باعث شکسته شدن مرجان و در نتیجه از بین رفتن این موجودات منحصر به فرد دریایی می‌شوند. دل شب خاطرنشان ساخت: همچنین در فصل بهار و تابستان با گرم شدن هوا لاک پشت‌های دریایی ازگونه‌های منقار عقابی و سبز نیز جهت تخم ریزی در ساحل خارگو به این مناطق نزدیک می‌شوند که گاهاً مشاهده می‌شود در این تورها گیر افتاده و تلف می‌شوند. صخره‌های مرجانی از بی نظیرترین و بهترین مناطق دریایی محسوب شده و به عنوان بهترین زیستگاه برای ماهیان محسوب می‌شوند که گاها بعضی از آنها 500 سال طول می‌کشد تا دوباره خود را بازسازی کنند. همچنین این مناطق به عنوان ضربه گیر و موج شکن‌های طبیعی عمل کرده و مانع از فرسایش مناطق ساحلی و همچنین ایجاد موج‌های شدید دریایی در مناطق ساحلی می‌شوند.



  کد خبر : 5860
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :